Treibball

Inschrijven:

 
 
 
Ik verklaar dat ik lid ben van Hondenschool Hond en Baas VZW, en dat ik me op de wachtlijst wil zetten voor Treibball.
 
 

OPGELET: momenteel is er geen cursus Treibball. Hou de activiteitenkalender in de gaten, binnenkort starten we opnieuw.


Treibball


Treibball is een jonge hondensport die veel aan populariteit wint. Treibball is door Jan Nijboer bedacht, een Nederlander die in Duitsland woont. Daar is het dan ook al een populaire sport waar allerlei rassen aan meedoen. Het is dus geen sport voor alleen maar veedrijvers en hoedende honden! Alle honden kunnen dit eigenlijk doen mits ze willen samenwerken met hun geleider.


In het midden van een groot veld liggen  max. 8 grote ballen (afhankelijk van het niveau). Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is. De handler staat met zijn hond bij aanvang in een goal. Op teken van de handler dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de handler, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen. Iedere hond heeft maximaal 10 minuten de tijd om alle 8 de ballen in de goal te drijven. De tijd start op het moment dat de hond de "outrun” start. De tijd stopt pas op het moment dat alle 8 de ballen in de goal zitten en de hond voor de goal ligt.


Op wedstrijden in Nederland, Belgie en Duitsland is er ook nog de mogelijk om een spelvariant te lopen. Dit kan van alles zijn, afhankelijk van het niveau. Enkele spelvariaties zijn: parcours afleggen met een bal, dirigeren/sturen, tijd-gambling, ... .


Deelnemen aan Treibball vereist een éénmalig inschrijvingsbedrag van 20 EUR. Je krijgt hiervoor een eigen bal en 2 drankjetons om te consumeren in onze kantine.

Uiteraard dien je ook lid te zijn van onze hondenschool. Wanneer je je wenst in te schrijven voor deze cursus, kan je dit doen aan de hand van het inschrijvingsformulier dat zich hiernaast bevindt. Je krijgt dan een bevestigingsmail dat je op de wachtlijst gezet wordt, de juiste startdatum en een overzicht van een aantal praktische zaken. Jouw hond dient minimaal 1 jaar oud te zijn.


Check ook het correcte lesuur.


Bron: Treibball.nl


HS Hond & Baas


De referentie voor een gelukkige en goed opgeleide hond.


Hondenschool Hond en Baas VZW

Ruggeveldlaan 488 / 17

2100 Deurne

BTW BE0416.456.632

Argenta Bank: BE60 9733 9215 5270

Nieuws


Bezoek vanaf heden onze webshop !27/09/2020 - Wedstrijd gehoorzaamheidOnze hondenschool heeft een aangepaste dienstverlening door het Corona-virus. Blijf op de hoogte via deze pagina.

Contacteer ons


Zie hier hoe je ons het best bereikt

Bekijk de veelgestelde vragen (FAQ)

Email: info@hoba.be


Tel: +32 (0)3 325 89 55 (tijdens openingsuren)

Webshop   |    Huishoudelijk Reglement & Privacydisclaimer    |    Statuten    |    Copyright Hondenschool Hond en Baas VZW  @ All Rights Reserved